Igauņu karavīri, kuri Bagdādē atrodas amerikāņu pavēlniecības pakļautībā, oktobra sākumā nokļuva visbīstamākajā incidentā savas misijas laikā, kad viņiem no slēpņa uzbruka irākieši, ziņo laikraksts "Postimees".
Uzbrukumā neviens netika ievainots, kaut gan igauņu kravas automašīna tika divas reizes apšaudīta ar grānātmetējiem, bet pret viņu bruņutransportieri tika atklāta automātu uguns un mesta rokas granāta.

Uzbrukums igauņu karavīriem, kuri naktīs patrulē Bagdādes ielās, notika tikai pāris dienas pēc tam, kad viņi bija apcietinājuši kādu kriminālo aprindu līderi, kurš kontrolēja vietējo tirgu, un nodevuši viņu ASV militārajai policijai.

Militārie avoti saista abus šos notikumus un uzskata, ka uzbrukums bijusi atriebība par apcietināšanu.

Kā izteicās Igaunijas armijas štāba priekšnieka pārstāvis Vahurs Veljamē, ienaidnieku lodes nopietni sabojājušas igauņu automašīnas, taču neviens karavīrs nav ticis ievainots. Igauņi izsauca papildspēkus, un amerikāņi nosūtīja uz notikuma vietu tanku un helikopteru. Nav zināms, vai igauņi ievainoja kādu no uzbrucējiem, bet vēlāk, pārmeklējot apkārtni, netika aizturēta neviena aizdomīga persona.

Veljamē atzina, ka igauņu misijai šis bijis visnopietnākais incidents Irākā.

Igauņu karavīri tika nosūtīti uz Irāku jūnijā, un viņu pirmā misija ilgs līdz šā gada beigām. Ir sākti sagatavošanas darbi jaunas vienības nosūtīšanai uz Irāku nākamajā gadā.

Kā ziņots, arī Latvijas karavīri, kuri gan dienestu pilda citā Irākas vietā un poļu spēku virsvadībā, iepriekš iekļuva apšaudē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!