Irākas karavīri un policija piektdien patrulē galvaspilsētās ielās, jo valdība ir noteikusi diennakti ilgu komandantstundu, lai tādējādi ierobežotu šiītu un sunnītu sadursmes musulmaņu lūgšanu dienā, informē ārvalstu prese.
Atgādināsim, ka pēc trīs dienu ilgās komandantstundas, kas bija izsludināta pirms vairākām dienām, ir notikuši nāvējoši uzbrukumi, kuros gājuši bojā desmitiem cilvēku. Nesaskaņas iedzīvotāju starpā saasināja uzbrukums vienai no šiītu nozīmīgākajām mošejām Samarras pilsētā.

Piektdien šiītu premjerministrs Ibrahims Džaafari lūdza garīdzniekus nelietot "musinošus" izteicienus savās uzrunās ticīgajiem, kamēr pats cenšas panākt sunnītu un citu līderu iekļaušanos ASV atbalstītajā koalīcijā un piedalīšanos valdības veidošanā.

Galvenais sunnītu politiskais bloks pārtrauca valdības veidošanas sarunu boikotu, kas tika pasludināts pēc tam, kad sadursmēs gājuši bojā vismaz 500 cilvēki.

Ceturtdien vēlu vakarā tomēr notika iepriekš atliktā Irākas politiķu tikšanās, taču politiskie avoti ziņo, ka sunnīti, kurdi un citi līderi tomēr pieprasīs šiītu aliansei atteikties no Džaafari kā premjerministra amata kandidāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!