Pēc kaujām Bagdādes dienvidrietumu Duras rajonā aģentūras "Reuters" korespondenti tajā ir saskaitījuši 21 krituša irākiešu karavīra un civiliedzīvotāju līķus. Karadarbība turpinās arī citu Irākas pilsētu tuvumā.
"Reuters" vēsta, ka amerikāņu karavīri pēc kaujas savāc kritušos un novieto tos pie šosejas, kura ved uz Bagdādes starptautisko lidostu. Duras rajonā notiek sporādiskas sadursmes un apšaudes.

Tikmēr sabiedroto spēku komandcentrā Katarā ASV armijas kapteinis Frenks Torps paziņoja, ka Irākas vidienes pilsētas Kerbelas tuvumā izdevies sagūstīt vairāk nekā 100 irākiešu tanku. Torps uzsvēra, ka šīs operācijas "nevar novērtēt kā kaujas".

ASV spēki ceturtdien pārņem arī kontroli pār stratēģiski svarīgo Kaimas pilsētu uz Irākas robežas ar Sīriju, no kurienes Irākas spēki varēja izšaut ballistiskās raķetes.

Ģenerālmajors Viktors Renuārs žurnālistiem ASV armijas centrālajā komandcentrā Katarā paziņoja, ka Irākas īpašās Republikāniskās gvardes vienības, paramilitārie spēki un dažas regulārās armijas vienības joprojām izrāda pretestību rajonā, no kurienes Irāka izšāva ballistiskās raķetes pret Izraēlu 1991.gada Persijas līča karā.

"Mēs uzskatām, ka šie spēki ir ievērojami samazināti pēdējās vai pēdējo divu nedēļu laikā, un mēs uzskatām, ka esam spējīgi uzsākt daudz brīvāku šī rajona kontrolēšanu," viņš sacīja.

ASV tanki "Abrams" ceturtdien devā arī Irākas valdības spēku kontrolētās Irākas ziemeļu pilsētas Mosulas virzienā.

Dubaijā bāzētais arābu telekanāls "Al Arabiya" atsaucas uz savu korespondentu, kuram no virsotnes pie pilsētas esot redzams, kā ASV lidmašīnas veic uzlidojumus irākiešu frontes līnijām pie pilsētas.

"Reuters" televīzijas producents ceturtdien noskatījies, kā kurdu kontrolētās zonas Irākas ziemeļos lielākajā pilsētā Erbīlā iebraukusi 12 "Abrams" kaujas tanku un četru bruņutransportieru kolonna un viņus ceļa malās sveic līksmojoši kurdu pūļi.

Kolonna vēlāk devās uz Mosulu, un karavīri kolonnā sacījuši, ka viņi ir no 163.mehanizētās divīzijas.

Erbīla pa vistaisnāko ceļu ir apmēram 70 kilometru attālumā no Mosulas, taču "Reuters" korespondents Sebastjans Elisons Hazeras ciematā, kas atrodas starp abām pilsētām, sacīja, ka aizejošie irākiešu spēki esot tur uzspridzinājuši divus svarīgus tiltus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!