Svētdien pie viesnīcas Bagdādes centrā, ko izmanto ASV drošības dienestu personāls, eksplodēja divas ar sprāgstvielām piekrautas automašīnas, nogalinot vismaz desmit cilvēkus, ziņo aculiecinieki.
Pēc viņu stāstītā, notikuma vietā pacēlies biezu dūmu mutulis un uz turieni traucās neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas.

Uzskata, ka šo viesnīcu izmantojuši ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbinieki un citas ASV vadītās koalīcijas amatpersonas. Viesnīcas apakšējo stāvu pārņēmušas liesmas.

"Es redzēju automašīnu tuvojamies viesnīcai. Sargkareivis atklāja uguni un automašīna uzsprāga," teica kāds aculiecinieks. Aģentūras "Reuters" fotokorespondents redzējis, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnās ievietoti vismaz četri ievainotie, kas nogādāti slimnīcā.

Dažas minūtes pēc sprādziena virs notikuma vietas sāka riņķot ASV helikopteri un uz turieni steidzās desmitiem irākiešu policistu. Sprādziens satricināja logus mājās vairāku kvartālu attālumā. Šis ir jaunākais uzbrukums Rietumu mērķiem Irākā, kurā ASV vaino partizānus, kas pretojas ASV vadītajai okupācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!