Bagdādes iedzīvotāji trešdien "Reuters" žurnālistiem vaicāja, kurš šobrīd kontrolē Irāku, jo galvaspilsētas centra virzienā netraucēti pārvietojas ASV karavīri, policija ielās nav redzama, marodieri izlaupa veikalus un birojus, televīzija neraida un Bagdādes radio signāls ir ļoti vājš.
Arī Informācijas ministrijas amatpersonas, kas gandrīz trīs nedēļas ilgušā kara laikā praktiski vienmēr sekoja ārzemju žurnālistiem, ielās neredzēja.

"Jūs esat žurnālists. Lūdzu, pastāstiet, kas notiek. Kur ir mūsu valdība? Kam mēs tagad piederam? Es nezinu," sacīja veikalnieks Amars Musa, kurš Bagdādes slimnīcā apmeklēja savu ievainoto dēlu.

"Es gribu zināt, kad šis haoss beigsies. Nav ne radio, ne televīzijas. Vai mūsu valdība vēl ir pie varas?" vaicāja slimnīcas apkopējs Sarmeds Šakirs.

Bagdādes radio, kas otrdien pārstāja raidīt pēc ASV tanku iebrukuma pilsētas rietumu daļā, trešdien bija dzirdams, taču signāls bija ļoti vājš. Radio atskaņoja vienīgi patriotiskas dziesmas. Televīzijas translācija joprojām nav atjaunota.

"Reuters" žurnālisti novēroja, ka Bagdādes centra austrumu daļā irākiešu pūlis sagaida ASV jūras kājniekus ar apsveikumiem un prieka saucieniem. Irākas policija ielās nebija redzama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!