Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jaunievēlētais ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka ir izraudzījies Baltā nama personāla vadītāja amatam Ronu Kleinu, kuram jau ir darba pieredze Baltajā namā.

59 gadus vecais Kleins ir pirmais cilvēks, kuru Baidens publiski izraudzījies savai gaidāmajai Baltā nama administrācijai.

"Rons ir bijis nenovērtējams man daudzus gadus, kad mēs strādājām kopā," sacīja Baidens. "Viņa dziļā, daudzveidīgā pieredze un spēja strādāt ar cilvēkiem visā politiskajā spektrā ir tieši tas, kas man vajadzīgs Baltā nama personāla vadītāja amatam, kad mēs saskaramies ar šo krīzes momentu un atkal vienojam valsti," teica Baidens.

Kleins ir bijis personāla vadītājs diviem bijušajiem ASV viceprezidentiem - Alam Goram no 1995. līdz 1999. gadam un Baidenam no 2009. līdz 2011. gadam.

Pēc ziņām par Ebolas vīrusa gadījumiem ASV toreizējais prezidents Baraks Obama 2014. gadā iecēla Kleinu par Baltā nama reakcijas uz Ebolas vīrusu koordinatoru. Viņa pieredze šajā jomā uzsver Baidena izvirzīto prioritāti panākt kontroli pār jaunā koronavīrusa pandēmiju pēc stāšanās prezidenta amatā janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!