Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV Demokrātiskās partijas vadošais prezidenta amata kandidāts Džo Baidens aicinājis prezidenta Donalda Trampa administrāciju atvieglot Irānai noteiktās sankcijas kā humānu žestu globālās pandēmijas laikā, raksta "Al Jazeera".

Bijušais ASV viceprezidents norādīja, ka, saskaroties ar vīrusu, kam nav robežu un politiskās piederības, Savienotajām Valstīm ir morāls pienākums piedāvāt palīdzību cilvēkiem, kuriem tā ir vajadzīga, neraugoties uz viņu dzīvesvietu.

"Lai gan Irānas valdība nav spējusi efektīvi atbildēt uz šo krīzi, tostarp melojot un slēpjot informāciju no saviem cilvēkiem (..) Irānas tauta ļoti cieš," teica Baidens. "Lai arī kādas būtu mūsu nesaskaņas ar Irānas valdību, mums būtu jāatbalsta Irānas tauta," turpināja politiķis.

Dažas dienas pirms šī Baidena paziņojuma, 34 ASV Kongresa deputāti, no kuriem lielākā daļa pārstāv Demokrātiskās partijas progresīvo flangu, parakstīja vēstuli, kas adresēta ASV valsts sekretāram Maikam Pompeo un kurā viņš aicināts atvieglot sankcijas pret Irānu.

Donalda Trampa administrācija pret Irānu īstenojusi visai konfrontējošu politiku. Pirms nepilniem diviem gadiem Savienotās Valstis pārtrauca dalību 2015. gadā parakstītā Irānas kodollīguma ietvaros un atjaunoja plašas ekonomiskās sankcijas pret Islāma Republiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!