Foto: AFP/Scanpix/LETA

Telefonsarunā ar Kremļa saimnieku Vladimiru Putinu jaunais ASV prezidents Džo Baidens minējis Krievijas iejaukšanos Savienoto Valstu vēlēšanās, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Abi līderi apsprieduši arī nesen notikušos opozīcijas protestus Krievijā un runājuši par nepieciešamību pagarināt ASV-Krievijas bruņojuma kontroles līgumu.

"Prezidents Baidens skaidri norādīja, ka ASV rīkosies stingri, aizstāvot savas nacionālās intereses, reaģējot uz Krievijas rīcību, kas kaitē mums vai mūsu sabiedrotajiem," teikts Baltā nama paziņojumā.

Vašingtona ziņoja, ka abi prezidenti pārrunāja arī plašo "SolarWinds" kiberuzbrukumu, kurā tiek vainota Maskava, un Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija saindēšanu.

Savukārt Krievijas amatpersonas, komentējot telefonsarunu, sacīja, ka Putins ir "atzīmējis, ka attiecību normalizēšana starp Krieviju un Amerikas Savienotajām Valstīm atbildīs abu valstu interesēm un - ņemot vērā viņu īpašo atbildību par drošības un stabilitātes uzturēšanu pasaulē - visas starptautiskās sabiedrības interesēm". "Kopumā Krievijas un ASV līderu sarunai bija lietišķs un atklāts raksturs," teikts Kremļa paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!