Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Džo Baidens telefonsarunā ar Saūda Arābijas karali Salmanu uzsvēris cilvēktiesību un likuma varas nozīmi, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Baidena priekštecis Donalds Tramps uzturēja ļoti ciešas saites ar Saūda Arābijas līderiem, taču sagaidāms, ka pašreizējais Baltā nama saimnieks atsevišķos jautājumos būs stingrāks pret Rijādu.

Telefonsarunu ar Saūda Arābijas karali Baidens aizvadījis pēc tam, kad izlasījis ASV sagatavotu ziņojumu par žurnālista Džamala Hašogi nāvi. Hašogi 2018. gadā tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā. Aizdomu ēna saistībā ar šo slepkavību kritusi arī pār Saūda Arābijas kroņprinci Muhamedu bin Samānu, taču viņš pats noliedzis jebkādu saistību ar notikušo.

Telefonsarunā abi līderi pārrunājuši "ilgstošās partnerattiecības starp Amerikas Savienotajām Valstīm un Saūda Arābiju" un Irānas atbalstīto grupējumu radītos draudus Saūda Arābijai, teikts Vašingtonas izplatītajā paziņojumā.

"Prezidents sacīja karalim Salmanam, ka strādās, lai divpusējās attiecības būtu pēc iespējas stiprākas un pārredzamākas," piebilsts paziņojumā. Abu valstu vadītāji vienojušies kopīgi sadarboties jautājumos, kas saistīti ar kopīgām bažām un interesēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!