Foto: AFP/Scanpix

Krievijas valdības pārstāvji pēc valsts Satiksmes ministrijas ieteikuma ir atteikušies no "iPad" planšetdatoriem par labu "Samsung" izstrādājumiem, kas esot drošāki konfidenciālas informācijas glabāšanai un apstrādāšanai, ziņo ārzemju mediji.

Žurnālisti pēdējā laikā ievērojuši, ka ministru kabineta sēdēs vairs netiek izmantoti "Apple" planšetdatori, un Krievijas satiksmes ministrs Nikolajs Ņikiforovs apstiprinājis, ka maiņa "notikusi pavisam nesen".

Ministru jaunie "Samsung" planšetdatori ir "īpaši aizsargātas ierīces, ko var izmantot darbā ar konfidenciāliem datiem".

Ņikiforovs noliedza, ka atteikšanās no amerikāņu produkta notika dēļ sankcijām, ko ASV noteikusi pret Krieviju par tās darbībām Krimas pussalā, bet norādīja, ka pamatā ir bažas par izspiegošanu. "Esmu lasījis ziņojumus, ka amerikāņu specdienesti nozīmīgi palielinās pārtveramās informācijas apjomu, kas rada bažas," saka ministrs. "Tas Krievijas klientiem, vispirmām kārtām, valdībā liek ļoti rūpīgi izvēlēties partnerus IT jomā."

2010. gadā tābrīža Krievijas prezidents, tagad viceprezidents Dmitrijs Medvedeva viesojās Silīcija ielejā un saņēma "iPhone" kā dāvanu no paša Stīva Džobsa, un nosūtīja no šā aparāta savu pirmo tvītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!