ASV Baltais nams pirmdien aicināja Palestīnas pašpārvaldes prezidentu Jasiru Arafatu ar konkrētiem soļiem apliecināt savu un pašpārvaldes vēlmi izbeigt palestīniešu ekstrēmistu vardarbību pret izraēliešiem.
"Arafata runa vakar bija konstruktīva, bet vēl būtiskāk būs tas, vai šie vārdi tiks apliecināti ar konkrētiem darbiem," sacīja ASV prezidenta preses sekretārs Ari Fleišers.

Palestīnas pašpārvaldes prezidents Jasirs Arafats uzrunā palestīniešu tautai svētdien aicināja pārtraukt jebkādu bruņotu rīcību pret izraēliešiem, tajā skaitā arī teroristu pašnāvnieku sarīkotus sprādzienus.

Arafats ārī uzsvēra, ka Izraēlas premjerministra Ariela Šarona valdība īsteno "brutālu" karu pret Palestīnas pašpārvaldi.

"Šodien es atkārtoju [aicinājumu] pilnīgi un nekavējoties pārtraukt visas militārās aktivitātes. Es no jauna aicinu pilnībā pārtraukt jebkādas aktivitātes, īpaši pašnāvnieku uzbrukumus, kurus mēs esam nosodījuši un vienmēr nosodīsim," sacīja Arafats runā, ko pārraidīja Palestīnas pašpārvaldes televīzija.

Palestīnas pašpārvaldes vadītājs aicināja Izraēlu atsākt miera sarunas, kas, pēc viņa vārdiem, ir vienīgais veids Izraēlas un palestīniešu konflikta atrisināšanai. Arafats uzsvēra, ka vēlas, lai tiktu izveidota Palestīnas valsts ar galvaspilsētu Jeruzālemi, un tā pastāvētu līdzās Izraēlas valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!