Baltijas jūra ir "ļoti sliktā stāvoklī" un var kļūt bīstama nākamajām paaudzēm, ja netiks veikti steidzami pasākumi ūdens piesārņojuma novēršanai, pirmdien brīdināja vides aizsardzības organizācija "Greenpeace".
Sākot organizācijas kuģa "Greenpeace" ekspedīciju uz Tallinu, Kaļiņingradu un Stokholmu, "Greenpeace" pārstāvis Vīce van der Nālds aicinājis valdības rīkoties, lai novērstu "bīstamo ķīmisko piesārņojumu", kas cilvēku bezdarbības gadījumā "turpinās apdraudēt mūsu bērnu veselību".

23.maijā Stokholmā ieradīsies 120 valstu pārstāvji, lai parakstītu starptautisko vienošanos par organisko piesārņojumu. Saskaņā ar šo līgumu tiks aizliegta 12 visbīstamāko ķīmisko savienojumu izmantošana un ražošana, teica pārstāvis.

"Mums bija nepieciešami 30 gadi, lai panāktu organiskā piesārņojuma problēmas apspriešanu valsts līmenī," norādīja van der Nālds.

Stokholmas līgums būs "īpaši svarīgs vides un cilvēka veselībai".

Baltijas jūras ekspedīcija ir pēdējais posms kuģa "Greenpeace" trīs gadus ilgajā ceļojumā pa pasaules piesārņotākajām vietām.

Ostas un rūpniecības pilsēta Sanktpēterburga ir viens no lielākajiem Baltijas jūras piesārņojuma avotiem. Pēc "Greenpeace" datiem, no šīs pilsētas uzņēmumiem jūrā ieplūst daudzas toksiskas vielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!