Kopīgu paziņojumu par starptautiskā terorisma nosodīšanu otrdien tikšanās laikā Tallinā parakstīja Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Polijas prezidenti.
Igaunijas prezidenta preses sekretārs informēja aģentūru BNS, ka Latvijas prezidente Vaira Vīķe - Freiberga, Lietuvas prezidents Valds Adamkus, Igaunijas prezidents Lennarts Meri, Somijas prezidente Tarja Halonena un Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis paziņojumā pauduši solidaritāti ar ASV iedzīvotājiem.

Piecu Baltijas jūras valstu vadītāji uzsvēra, ka pasaules valstīm ir jāapvienojas cīņā pret starptautisko terorismu.

"Tas pašlaik ir pats galvenais. Cīņai ar starptautisko terorismu ir nepieciešami visu valstu kopīgi pūliņi," intervijā aģentūrai PAP sacīja Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis.

Viņš uzsvēra, ka visas piecas valstis, kuras pievienojušās paziņojumam, ir gatavas kopīgai rīcībai. Pēc viņa teiktā, kopīgais paziņojums liecina par dažādos reģionos esošu lielu, vidēju un mazu valstu solidaritāti.

Pagājušajā otrdienā divas teroristu nolaupītas lidmašīnas ietriecās Pasaules tirdzniecības centrā Ņujorkā, to sagraujot, un viena nolaupīta lidmašīna ietriecās Pentagona ēkā Vašingtonas piepilsētā Arlingtonā. Vēl viena nolaupīta lidmašīna nogāzās Pensilvānijas štatā, un uzskata, ka arī to bijis paredzēts izmantot kādam terora aktam. Šajos terora aktos gājuši bojā vai pazuduši vairāk nekā 5000 cilvēku.

Par galveno aizdomās turēto šo terora aktu organizēšanā ASV min starptautisko teroristu Osamu bin Ladenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!