Baltijas zemnieki 18.novembrī Briselē protestēs pret nevienlīdzīgiem tiešajiem maksājumiem, informēja Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

18. un 19.novembrī Briselē Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības ministru sanāksmē analizēs ES Kopējās lauksaimniecības politikas reformas "veselības pārbaudes" rezultātus, tāpēc Latvijas un Lietuvas lauksaimnieki organizēs protesta akciju, kurā paudīs savu neapmierinātību par nevienlīdzīgiem tiešajiem maksājumiem, kas liek viņiem strādāt nevienlīdzīgas konkurences apstākļos.

"Esam uzrunājuši arī Igaunijas lauksaimnieku organizācijas, bet pagaidām vēl konkrētu atbildi neesam saņēmuši par to, vai viņi piedalīsies protesta akcijā," sacīja Krauze.

Jau ziņots, ka Latvijas zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS) vairākas reizes ES lauksaimniecības ministru sanāksmē ir norādījis uz nepieciešamību mainīt nevienlīdzīgos tiešo maksājumu nosacījumus.

Zemkopības ministrija ir veikusi aprēķinus par Latvijas zaudējumiem ES līdzšinējās maksājumu sistēmas saglabāšanas gadījumā un aplēsusi - ja nevienlīdzīgā maksājumu sistēma netiks mainīta, Latvija piecu gadu laikā neiegūs aptuveni 1,6 miljardus eiro (1,12 miljardus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!