Baltkrievija, pēc neoficiālām ziņām, noteikusi divu mēnešu apcietinājumu nedēļas sākumā aizturētajam Viļņas jātnieku policijas rotas komandierim Laimonam Bankauskam, pie kura saskaņā ar šīs valsts varas iestāžu apsūdzībām esot atrastas narkotikas.

Kā pastāstījis Lietuvas ģenerālkonsuls Grodņā Rimants Lataks, kam trešdienas vakarā izdevies sazināties ar aizturēto, Bankausks apsūdzības noliedz, norādot, ka sainīti, kas tika atrasts viņa automobilī, kāds tur ielicis.

Saskaņā ar Baltkrievijas likumdošanu par narkotiku kontrabandu Bankauskam varētu draudēt cietumsods uz laiku no trim līdz septiņiem gadiem.

Kā ziņots, Baltkrievijas varas iestādes šonedēļ informēja Lietuvas vēstnieku Minskā Edminu Bagdonu, ka Bankausks aizturēts Ašmjanu robežkontroles punktā ar 45,5 gramiem amfetamīna.

Gan Bankauska kolēģi, gan tuvinieki notikušajā saskata provokāciju. Izteikts pieņēmums, ka Baltkrievijas speciālie dienesti mēģinājuši viņu savervēt.

Kā norādījis Viļņas apriņķa galvenā policijas komisariāta vadītājs Ķēstutis Lančinsks, viņam šķiet dīvains minētais narkotiku daudzums, kas vairumtirdzniecībai ir par mazu, savukārt mazumtirdzniecībai - par lielu; aizdomas rada arī citi apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!