Foto: Reuters/Scanpix

Sākot ar 1.novembri, ir paplašināts maksas ceļu tīkls Baltkrievijā, sistēmā "BelToll" iekļaujot vēl 317,5 kilometrus Baltkrievijas ceļu, aģentūru LETA informēja samaksai par ceļu lietošanu izveidotās sistēmas izstrādātāja un operatora "KapschTrafficCom" pārstāvji.

Paplašināšanās ir daļa no Baltkrievijas valdības ilgtermiņa programmas ceļu infrastruktūras uzlabošanai.

Maksas ceļu sistēmas paplašināšanās skar dažādus ceļus visā valstī. Galvenokārt būs jāmaksā par P99, P23 un P21 ceļu posmu, kā arī valsts mēroga lielceļu M-5 un M-6 izmantošanu. Tiek plānots, ka pēc projekta īstenošanas maksas ceļu tīkla kopējais garums būs vairāk nekā 1500 kilometri, kas ir gandrīz divreiz vairāk nekā 2013.gadā, kad tika ieviesta maksas ceļu sistēma.

"BelToll" elektroniskās sistēmas komerciālā izmantošana tika sākta 2013.gada 1.augustā. Kopš tā laika maksas ceļu garums ir pakāpeniski pieaudzis no sākotnējiem 815 līdz 1507 kilometriem, kas ir sasniegti pēc sistēmas ieviešanas uz jaunajiem ceļiem.

Patlaban sistēmā ir reģistrēti vairāk nekā 224 000 transportlīdzekļu, kuru kontroli veic 90 automātiskās samaksas iekasēšanas stacijas. Līgums ar uzņēmumu "Kapsch" par "BelToll" projekta uzturēšanu ir noslēgts uz 20 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!