Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās ir uzvarējis tagadējais valsts prezidents Aleksandrs Lukašenko, par kuru nobalsojuši 75,6 procenti vēlētāju, pirmdienas rītā paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija (CVK), paziņojot oficiālos rezultātus.
Saskaņā ar tiem, Lukašenko galvenais sāncensis Vladimirs Gončariks ir ieguvis 15,39 procentus vēlētāju balsu, bet ultranacionālists Sergejs Gaidukevičs - 2,5 procentus.

Opozīcijas kandidāts: rezultāti ir falsficēti

Baltkrievijas opozīcijas kandidāts prezidenta amatam, arodbiedrību līderis Vladimirs Gončariks svētdienas vakarā paziņoja, ka svētdien notikušo prezidenta vēlēšanu rezultāti ir falsificēti.

Gončariks uzrunāja divus līdz trīs tūkstošus cilvēku, kas svētdienas vakarā pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas, opozīcijas aicināti, sapulcējās Oktobra laukumā Minskā netālu no prezidenta pils.

Pēc mītiņa organizatoru teiktā, Baltkrievijas arodbiedrību kultūras pilī, kur bija paredzēts pieslēgt elektrotīklam skaņu pastiprinošo aparatūru, ir atvienota elektrība, tādēļ tālāk stāvošajiem ir grūtības saklausīt runātājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!