Vairāk nekā 100 zvejnieki pazuduši pēc tam, kad Bengālijas līcī vētras laikā nogrima vismaz 15 zvejas laivas, svētdien ziņo aculiecinieki un amatpersonas.
Čitagongas ostas pārvalde izsludinājusi starptautisku jūras trauksmi, iesakot visiem kuģiem un zvejas laivām meklēt patvērumu līdz turpmākam rīkojumam, teica Čitagongas ostas sekretārs Sajeds Farhads Udins.

Bangladešas meteoroloģijas departamenta publicētajā speciālajā biļetenā teikts, ka zemā spiediena ieplaka virs Bengālijas līča virzās uz ziemeļiem - ziemeļrietumiem un ir sasniegusi Orisas štatu Indijas austrumos, bet var skart Čitagongas, Koksa Bazāra un Monglas ostas.

Vētras izraisītie lielie viļņi kavē glābšanas operācijas, taču varas iestādes norāda, ka tās atsāksies, tiklīdz vētra nedaudz pierims.

Izglābušies zvejnieki stāsta, ka viņi redzējuši, kā nogrimst vairākas laivas. Koksa Bazārā apgāzušās desmit laivas ar gandrīz 100 zvejniekiem. Aptuveni 80 zvejniekiem izdevies izpeldēt krastā.

Amatpersonas brīdina par iespējamiem plūdiem vairākos piekrastes rajonos, arī Čitagongā, Koksa Bazārā un vairākās piekrastes salās.

Katru gadu Bengālijas līcī vētrās iet bojā vai pazūd simtiem Bangladešas zvejnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!