Foto: Twitter @TheBelaaz

Piektdien Bavārijas pilsētā Vircburgā ar nazi bruņots vīrietis nogalinājis trīs cilvēkus, ziņo "Deutsche Welle".

Mediji vēsta, ka uzbrucējs ir arī ievainojis vairākus citus cilvēkus. Ziņu aģentūra DPA vēstīja, ka nogalināti trīs cilvēki un pieci ievainoti. "Deutsche Welle" skaidro, ka uzbrucējs ir kāds 24 gadu vecs vīrietis no Somālijas.

Vācu policija ir paziņojusi, ka uzbrucējs ir aizturēts un sabiedrībai briesmas nedraud.

Šobrīd uzbrukuma motīvs netiek publicēts, bet drošības sargi skaidro, ka nav pamata uzskatīt, ka uzbrucējs būtu darbojies kopā ar kādu. Noziedznieka aizturēšanā izmantoti šaujamieroči.

Policija norādījusi, ka iepriekš vīrietis nav nonācis likumsargu redzeslokā par uzbrukumiem, kas "sliektos uz Islāma ekstrēmisma virzienā." Vienlaikus tiek skaidrots, ka turpinās izmeklēšana un ka liecinieki ir, iespējams, dzirdējuši ar reliģisko ekstrēmismu saistītas frāzes no uzbrucēja.

Sociālajos medijos publicētajos video materiālos ir redzams, kā iedzīvotāji cenšas padzīt uzbrucēju.

"Deutsche Welle" raksta, ka vīrietis ir dzīvojis Vācijā kopš 2015. gada un, iespējams, ir bijis psihiatriskajā aprūpē pirms uzbrukuma.

Bavārijas federālās zemes iekšlietu ministrs Joahims Hermans paudis, ka nav zināms, vai pieci smagi ievainotie izdzīvos, raksta aģentūra LETA.


Bavārijas federālās zemes premjers Markuss Zēders ir paudis līdzjūtību bojāgājušo un ievaino ģimenēm un pateicies policijai par ātro reaģēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!