Vācija ir paziņojusi par saviem plāniem būvēt pirmo vilciena līniju, pa kuru vilcieni pārvietosies uz magnētiskās levitācijas principa, raksta BBC. Vilciena līnija tiks būvēta Bavārijā no Minhenes centra līdz lidostai, tādējādi padarot šo par pirmo komerciālo magnētiskā ātrvilciena līniju.
Magnētiskās levitācijas vilcieni izmanto magnētus, kas ļauj vilcienam pacelties virs sliedēm un sasniegt daudz lielāku kustības ātrumu nekā parastie vilcieni – vairāk nekā 500 kilometru stundā.

Vācijas 1,85 miljardu eiro vērtais projekts jau radījis finansiālas problēmas, tomēr Bavārijas amatpersonas parakstījušas līgumu par līnijas veidošanu ar dzelzceļa kompāniju "Deutsche Bahn" un uzņēmumu "Transrapid", tajā skaitā vilciena izgatavotājiem "Siemens" un "ThyssenKrupp".

Pagaidām vienīgais regulāri kursējošais magnētiskās levitācijas vilciens atrodams Ķīnā, kur ar to ļaudis pārvietojas starp Šanhajas lidostu un pilsētas finanšu centru.

Vācijā magnētiskās levitācijas vilciena projekts piedzīvoja triecienu 2006.gada septembrī, kad izmēģinājuma brauciena laikā vilciens sadūrās ar tehniskās uzturēšanas vilcienu, nogalinot 23 cilvēkus.

Japāna iepriekš bija paziņojusi, ka tā plāno ieviest pirmo magnētiskās levitācijas vilciena līniju līdz 2025.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!