Ēģiptes pirmajās vēlēšanās, kurās piedalās vairāki kandidāti, balsošana ir beigusies, taču tiek ziņots par neskaitāmām pārkāpumiem, informē ārvalstu mediji.
Vēlēšanās netika ļauts piedalīties ārvalstu novērotājiem, tomēr arī Ēģiptes novērotāji ziņo par krāpšanos vēlēšanu laikā.

Ziņojumos teikts, ka reizēm vēlētāji netika ierakstīti sarakstos, turklāt tinte, ar kuru tika veikta atzīme uz vēlētāja rokas, bija viegli nomazgājama, un tas deva iespēju nodot balsi atkārtoti. Daži novērotāji ziņo arī par ietekmēšanu un kukuļošanu, raksta Euronews.

Valdības lēmums ļaut deviņiem kandidātiem cīnīties par valsts vadītāja amatu ar pašreizējo prezidentu Hosni Mubaraku ir izpelnījies atzinību no Eiropas un ASV, kuras vēlas ieviest demokrātiju Tuvajos Austrumos.

Taču kritiķi uzskata, ka tā ir tikai prezidenta, kurš vadījis valsti kopš 1981.gada, pasūtīta izrāde ārvalstu acīm, bet īstas pārmaiņas būs jāgaida vēl ilgi.

Mubaraka galvenie sāncenši ir divi liberāļi – Ajmans Nurs no “Ghad” partijas un Nomaans Gomaa no “Wafd” partijas. Pagaidām neviens vēl nav izteicis pārliecību, ka kāds no viņiem varētu uzvarēt vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!