Foto: Reuters/Scanpix

Beļģijas tiesa ceturtdien apstiprinājusi Parīzes slaktiņa lietas aizdomās turētā Muhameda Abrini izdošanu Francijai, bet tik drīz izdošana nenotiks, paziņojusi federālā prokuratūra.

Tiesa nolēma paturēt Abrini pirmstiesas apcietinājumā Beļģijā vēl uz vienu mēnesi, jo viņš tiek turēts aizdomās arī par saistību ar 22. martā Briselē notikušajiem uzbrukumiem lidostai un metro, paziņoja prokuratūra, piebilstot, ka sīkāka informācija netiks atklāta.

31 gadu vecais Abrini tika arestēts Briselē neilgi pēc šiem uzbrukumiem un tika identificēts kā "vīrietis cepurē", kas redzams novērošanas kameru ierakstos Briseles lidostā kopā ar spridzinātājiem pašnāvniekiem.

Prokuratūras preses pārstāvis norādīja, ka Abrini, iespējams, varētu pat vispirms tikt tiesāts Beļģijā un tikai pēc tam izdots Francijai.

Abrini tiek saistīts ar novembrī notikušo Parīzes slaktiņu, jo viņš kādā Parīzes reģiona benzīntankā divas dienas pirms terorakta nofilmēts kopā ar Salahu Abdeslamu, kurš ir vienīgais šajā slaktiņā izdzīvojušais terorists. Abdeslams tika izdots Francijai aprīlī.

Prokuratūras preses pārstāvis sacīja, ka Francijas izmeklētāji varētu ierasties Beļģijā, lai nopratinātu Abrini šajā lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!