Serbijas valdība izsludinājusi viena miljona eiro (702 000 latu) lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu notvert kara noziegumos apsūdzēto agrāko Bosnijas serbu armijas virspavēlnieku Ratko Mladiču, piektdien pavēstīja Serbijas kara noziedznieku meklēšanas institūcijas vadītājs Rasims Ljadžičs.
Lēmums par atlīdzības izsludināšanu pieņemts piektdien Serbijas Nacionālās drošības komitejas sēdē, paskaidroja Ljadžičs.

Savukārt par cita kara laiku Bosnijas serbu līdera Stojana Zupļaņina un Horvātijas serbu līdera Gorana Hadžiča notveršanu Belgrada izsludinājusi 250 000 eiro (175 500 latu) lielu atlīdzību.

Arī par informāciju, kas sekmētu bijušā Bosnijas serbu prezidenta Radovana Karadžiča notveršanu, Belgrada ir ar mieru maksāt vienu miljonu eiro (702 000 latu) lielu atlīdzību, tiesa, oficiāli šī prēmija izsludināta nav, jo Karadžičs nav Serbijas pilsonis, paskaidroja Ljadžičs.

Ar atlīdzību izsludināšanu Belgrada vēlas apstiprināt, ka tā dara visu iespējamo, lai notvertu Hāgas tribunāla apsūdzētos serbus.

Nākamnedēļ ir sagaidāms jauns Hāgas tribunāla ziņojums par Serbijas sadarbību kara noziedznieku vajāšanā.

Mladičs un Bosnijas kara laika serbu politiskais līderis Radovans Karadžičs, kas arī joprojām bēguļo, tiek meklēti saistībā ar aptuveni 8000 musulmaņu vīriešu un zēnu nogalināšanu Srebrenicas slaktiņā 1995.gadā, kā arī ar 43 mēnešus ilgušo Sarajevas aplenkumu un citiem Bosnijas kara laikā no 1992. līdz 1995.gadam izdarītajiem noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!