Foto: AFP/Scanpix

Trimdā dzīvojošais Krievijas uzņēmējs un miljardieris Boriss Berezovskis ceturtdien Francijā publicētā intervijā paziņojis, ka uzsācis cīņu uz dzīvību un nāvi pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Mums abiem vietas nepietiek," savā birojā Londonā laikrakstam "Le Figaro" teica Berezovskis. Uz jautājumu, vai šī cīņa ir uz dzīvību un nāvi, uzņēmējs atbildēja: "Diemžēl, jā."

Berezovskis savulaik bija Krievijas bijušajam prezidentam Borisam Jeļcinam tuvu stāvoša persona, taču ar Putinu uzņēmējam izveidojās sliktas attiecības, un tagad bijušais mediju magnāts Krievijā tiek apsūdzēts par lielu naudas summu izkrāpšanu aviosabiedrībai "Aeroflot".

"Taisnība ir manā pusē," intervijā sacīja Berezovskis. "Es savu pozīciju varu aizstāvēt ar argumentiem. Putins sevi aizstāv ar lielu nūju."

Berezovskis arī atkārtoti draudēja, ka publiskos pierādījumus par to, ka Krievijas Federālais drošības dienests sarīkojis daudzdzīvokļu ēku spridzināšanu Maskavā 1999.gadā. Šajos sprādzienos gāja bojā ap 300 cilvēku, un Krievija, vainojot šajos terora aktos čečenu separātistus, uzsāka militāru kampaņu Čečenijā. Putins tolaik vēl bija Krievijas premjerministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!