Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni, kurš pazīstams ar savām dīvainajām asprātībām, kārtējo reizi par savu dzēlību mērķi izvēlējies Somiju, raksta avīze "Helsingin Sanomat".

Berluskoni, ciemojoties pie Romas mēra Džani Alemano, cildināja "mūžīgās pilsētas" skaistumu un kultūras mantojumu. Lai labāk paskaidrotu savu domu, premjers salīdzināja Romu ar Somiju.

"Vai jūs varat iedomāties, kad es biju Somijā, viņi veda mani skatīties kādu 18.gadsimta koka baznīcu. Es atceros, cik viņiem tas bija svarīgi. Mēs cēlāmies agri no rīta un braucām uz šo baznīcu trīs stundas. Šeit šāda baznīca tiktu ar buldozeru noslaucīta no zemes virsas." To sakot, Berluskoni ar žestu attēloja zīmi "X".

Tad premjers sacīja, ka nevēlas šo domu tālāk attīstīt, jo viņam patīk Somija un somu sievietes. Preses konferences auditorijā atskanot smiekliņiem, Berluskoni tomēr turpināja: "Es vēl nepabeidzu teikumu. Es grasījos teikt, ka mīlu somu sievietes, ja viņas sasniegušas zināmu vecumu."

Šādi sakot, Berluskoni norādīja, kā šķiet, uz viņa šķiršanās peripetijām, kas pēdējās dienās kļuvušas par populārāko sarunu tēmu.

Premjera sieva Veronika Lario svētdien paziņoja, ka šķirsies no sava 72 gadus vecā dzīvesbiedra. "Es nevaru būt kopā ar vīrieti, kas pavada laiku ar mazgadīgajām," sacīja Lario.

Par Berluskoni zobgalību mērķi Somija kļuvusi arī agrāk.

2005.gadā, kad Parmā tika atklāta Eiropas Pārtikas drošības pārvalde, Berluskoni sacīja, ka izmantojis pleiboja taktiku, cenšoties pārliecināt Somijas prezidenti Tarju Halonenu, ka šai aģentūrai jāatrodas Itālijā.

Debates par to, vai iestāde atradīsies Itālijā vai Somijā, ilga vairākus gadus. Vēl 2001.gadā Berluskoni bija sakaitinājis somus, sakot, ka šī pārvalde nekādā gadījumā nedrīkst atrasties valstī, kur nezina pat to, kas ir Parmas šķiņķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!