Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni atvaļinājuma laikā Sardīnijā neveiksmīgi kritis un traumējis pleca, kā arī plaukstas locītavu, vēsta ārvalstu mediji.

Pirmie paziņojumi par notikušo parādījušies mikroblogošanas vietnē "Twitter", bet vēlāk tos apstiprināja Berluskoni pārstāvētās partijas "Tautas brīvība" pārstāvji, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Saskaņā ar laikraksta "La Nuova Sardegna" publicēto informāciju, Berluskono nokritis savas karaliskās villas "Certosa" dārzā, kur izveidots amfiteātris, futbola laukums, mākslīgi izveidots ezers ar salu un pat speciāli izveidots vulkāns. Citi avoti vēsta, ka politiķis nokritis rīta skrējiena laikā.

Negadījums noticis jau pirms divām dienām, aģentūrai "Andkronos" pastāstījusi "Tautas brīvības" deputāte Marija Rozārija Rosi. Piektdien Berluskoni esot jau atsācis savus ierastos treniņus.

Politiķis jūtas labi un ar tā roku nav noticis "nekas nopietns", vienkārši "trauma", norādījis politiķa ārsts.

Jau vēstīts, ka Berluskoni plāno atkārtoti kandidēt uz valsts premjerministra amatu 2013. gada aprīlī gaidāmajās parlamenta vēlēšanās.

Premjera amatu Berluskoni ieņēma trīs reizes. No augstā amata politiķisatkāpās pagājušā gada novembrī pēc tam, kad zaudēja Itālijas parlamenta abu palātu vairākuma atbalstu, un deputāti nobalsoja par bargajiem ekonomikas reformu plāniem.

Savas politiskās karjeras laikā Berluskoni vairākas reizes ticis apsūdzēts par korumpētību, nelikumīgu politisko kampaņu finansēšanu un saiknēm ar mafiju. Tomēr politiķim vienmēr izdevies izvairīties no soda. Tāpat viņa vārds figurējis daudzos seksa skandālos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!