Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni ceturtdien veltījis asus vārdus valsts tiesnešiem, apsūdzot tos mēģinājumā viņu iznīcināt, šādi reaģējot uz prokurora prasību piespriest viņam cietumsodu par kukuļdošanu.

"Tā ir (..) vajāšana, nebeidzams mēģinājums mani nomelnot, kas pārvērtis tiesu īpašā tiesā, kuras mērķis ir atturēt Berluskoni no politikas un iznīcināt viņu kā cilvēku," intervijā telekanālam "Channel 5" paziņoja politiķis.

Jau ziņots, ka trešdien prokurors Fabio de Paskāls tiesā pieprasīja Berluskoni piespriest piecu gadu cietumsodu par 600 000 dolāru (289 800 latu) liela kukuļa došanu bijušajam nodokļu advokātam Deividam Milsam, lai viņš sniegtu nepatiesu liecību par politiķa biznesa darījumiem.

Pats Berluskoni savu vainu šajās apsūdzībās noliedz un ir apsūdzējis prokurorus sazvērestības vērpšanā pret viņu.

"Tikai prokuroru liecinieki tika atzīti, aizstāvības tika noraidīti (..). Vai var būt sliktāka tiesa par šo?" jautāja Berluskoni.

"Pret mani izturas kā pret noziedznieku," norādīja 75 gadus vecais politiķis, kurš vairākkārt pārmetis tieslietu sistēmai nosvēršanos kreiso pusē un sacījis, ka pat aklajam redzams, ka steidzami nepieciešamas reformas.

Šobrīd Berluskoni, kurš pēc atkāpšanās no valdības vadītāja amata joprojām turpina pildīt parlamenta deputāta pienākumus, ir apsūdzētais četros tiesas procesos. Viņam uzrādītas apsūdzības par nepilngadīgas prostitūtas izmantošanu un varas ļaunprātīgu izmantošanu, par advokāta piekukuļošanu, par krāpšanos ar nodokļiem un par noklausītu telefonsarunu atšifrējumu publiskošanu vienā no viņam piederošajiem medijiem.

Lietā par nepilngadīgas prostitūtas izmantošanu Berluskoni draud līdz pat 12 gadiem ilgs cietumsods.

"Tai tiesas prāvai vispār nekad nevajadzēja sākties, jo Rūbija (mazgadīgā prostitūta Karima el Mahruga) vienmēr ir noliegusi lietas, kurās mani apsūdz," uzsvēra Berluskoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!