Itālijas premjers Silvio Berluskoni, kurš allaž bijis dedzīgs ASV prezidenta Džordža buša atbalstītājs karam pret terorismu, mēģinājis atrunāt Bušu no kara ar Irāku, sakot, ka viņš "nekad neesmu bijis pārliecināts, ka karš ir labākais veids kā pievērst valsti demokrātijai", ziņo ārvalstu mediji.
Šādi Itālijas premjers izteicies intervijā Itālijas televīzijai LA7 pirms došanās uz Vašingtonu. Abu valstu līderi tikās pirmdien Baltā nama ovālajā kabinetā.

"Es nekad neesmu bijis pārliecināts, ka karš ir labākais veids kā pievērst valsti demokrātijai un palīdzēt tai atbrīvoties no asiņainās diktatūras," intervijas laikā teicis Berluskoni.

Itālijas premjers skaidrojis, ka vairākkārt mēģinājis pārliecināt ASV prezidentu neuzsākt karu. "Es darīju visu, kas bija manos spēkos, lai to nepieļautu," teicis Berluskoni.

Berluskoni, kas palika stingrs Buša atbalstītājs laikā, kad citi Eiropas valstu līderi Frnacijā un Vācijā bija kategoriski pret ASV Irākas politiku, pat teicis, ka mēģinājis sazināties ar Tuvo austrumu līderiem, lai novērstu karu Irākā.

"Mums tas neizdevās un sekoja karš," teicis Berluskoni.

Ārvalstu prese gan norāda, ka Berluskoni izteikumi par karu Irākā parādās laikā pirms nākamajā gadā gaidāmajām vēlēšanām un skaidri redzams, ka tie vērsti uz Itālijas iedzīvotājiem, no kuriem liela daļa bija pret karu Irākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!