Itālijas bijušais premjerministrs Silvio Berluskoni turpina paļauties uz vairāku bojātu pagājušā mēneša vēlēšanu biļetenu pārbaudi un tā rezultātā arī atgriešanos pie varas, liecina ceturtdien mediju publicētā Berluskoni vēstule pasaules līderiem.
"Pēc vairāk nekā miljona bojātu biļetenu pārbaudes ceru drīzumā atgriezties valdībā," laikraksta "L'Espresso" publicētajā vēstulē raksta Berluskoni.

"Kā jūs droši vien zināt, ļoti specifiskās Itālijas vēlēšanu sistēmas dēļ un neskatoties uz maniem personīgajiem panākumiem - "Forza Italia" ir vadošā Itālijas partija - manis vadītā koalīcija balsu skaita ziņā guva vairākumu, bet pārstāvniecības ziņā parlamentā tai ir mazākums," teikts Itālijas ekspremjera vēstulē.

"Kā opozīcijas līderis es pārstāvu 50,2% valsts."

Pēc oficiālajiem vēlēšanu rezultātiem, centriski kreiso politiķu līderis Romāno Prodi uzvarēja tikai ar 25 000 balsu pārsvaru, kas ir niecīgākais līdz šim konstatētais pārsvars. Vēlēšanās 9. un 10.aprīlī piedalījās aptuveni 39 miljoni cilvēku.

Berluskoni, kurš Prodi vēl nav apsveicis ar panākumu, vēlēšanu iznākumu apstrīdēja, aizbildinoties ar vēlēšanu laikā pieļautu krāpšanu.

Kā ziņo, Berluskoni cerēja pārliecināt bijušo Itālijas prezidentu Karlo Adzeljo Čampi parakstīt dekrētu, kas pagarinātu ierasto biļetenu pārbaudei paredzēto laiku, pārbaudāmo skaitā iekļaujot arī vairāk nekā miljonu bojāto biļetenu, taču tiek uzskatīts, ka Čampi šo lūgumu noraidījis.

Vienīgā atlikusī Berluskoni cerība ir parlamenta apakšpalātas vēlēšanu komiteja, kas var pieprasīt bojāto balsojuma biļetenu pārbaudi.

Ceturtdien publicētā vēstule datēta ar 16.maiju, kad notika Prodi inaugurācijas ceremonija, un tā rakstīta uz premjerministra biroja veidlapas.

Kā tiek ziņots, Berluskoni vēstules personificējis, parakstot vienkārši kā "Silvio". Tādu to saņēmis Spānijas premjerministrs Hosē Luiss Rodrigess Sapatero.

Berluskoni vadītā labējā centra koalīcija "Brīvības nams" vēlēšanās zaudēja, daļēji pateicoties izmaiņām vēlēšanu likumā, ko tā veica dažus mēnešus pirms vēlēšanām, atjaunojot proporcionalitātes principu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!