Lielbritānijas bērni uzskata, ka datorus pārzina daudz labāk nekā viņu vecāki, liecina nesen publicētie aptaujas dati. Pat septiņus gadus veci bērni apgalvo, ka viņi regulāri pamāca māmiņu un tēti kā lietot mājas datoru.
Vislielākās neprašas šai ziņā ir mātes. 24 procenti aptaujāto bērnu sevi uzskata par lietpratīgākiem datoru lietotājiem nekā mātes, taču tikai divi procenti šai jomā jūtas pārāki par tēviem.

Datorkompānijas "Microsoft" veiktajā aptaujā noskaidrots, ka septiņi no katriem desmit bērniem vecumā no septiņiem līdz 14 gadiem regulāri skaidro saviem vecākiem kā lietot datoru.

Savukārt puse no bērniem vecumā no septiņiem līdz astoņiem gadiem apgalvo, ka viņiem apnikuši māmiņas un tēta mūžīgie palīgā saucieni pie datora.

Lielākā daļa bērnu uzskata, ka datoru lietošanas prasme ir svarīgāka nekā sports un svešvalodas un mājasdarbus vislabprātāk pilda ar datora palīdzību.

"Microsoft" izglītības grupas vadītājs Deivids Barouzs saka: "Datori ne tikai mazina vecāku autoritāti, bet padara mājasdarbu pildīšanu pievilcīgāku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!