Kāds bezdarbnieks no Pērnavas bez atļaujas iekļuvis Igaunijas prezidenta Arnolda Rītela rezidencē un pat pabrokastojis kopā ar valsts vadītāju. Zīmīgi, ka Igaunijas prezidenta kanceleja un policija mēnesi par šo incidentu klusējusi, piektdien vēstī laikraksts "Molodjož Estoņiji".
Bezdarbnieks Hanness Kulla 3.decembrī pastaigājies gar Igaunijas prezidenta rezidenci Kadriorgas parkā Tallinā un pēkšņi nolēmis paskatīties uz valsts galvu. Galvenās ieejas sargi viņu neielaida, bet viņam izdevās iekļūt ēkā caur dienesta ieeju, no kurienes viņš devās tieši uz prezidenta apartamentiem.

Pēc Kullas teiktā, Rītels tobrīd bijis ģērbies halātā un brokastojis. Negaidītais viesis izteicis vēlēšanos pievienoties brokastotājam.

Tallinas policijas departamentā laikraksta sniegto informāciju apstiprināja un norādīja, ka pēc notikušā ir izdarīti secinājumi par valsts vadītāja drošību. Policija uzsvēra, ka prezidenta nelūgto viesi pēc tam aizturējusi apsardze, taču viņš drīz vien atbrīvots, jo nebija izdarījis nevienu pārkāpumu.

Savukārt prezidenta kanceleja paziņoja, ka par šādu incidentu nav informēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!