Osama bin Ladens ir iznīcinājis Afganistānas valsti, izmantojot “Taliban” kustības viesmīlību, informē ārvalstu masu mediji.
Šādu viedokli nesen iznākušajā grāmatā “Afganistāna un “Taliban”” izteicis bijušais Afganistānas ārlietu ministrijas vadītājs “Taliban” režīma laikā Vakils Ahmads Mutavakils, laikrakstu “Aš-Šark Al-Ausat” citē Ria Novosti.

“Bin Ladens apsolīja Afganistānas ekonomikai piesaistīt investīcijas vairāku miljonu dolāru apmērā, turklāt ieguldīt arī savus līdzekļus,” raksta bijušais diplomāts. “Tā vietā viņš ļaunprātīgi izmantoja talibu līdera mullas Omara viesmīlību un sagrāva mūsu valsti.”

“Osama bin Ladens ne reizi vien mullas Omara klātbūtnē atkārtoja solījumu uzbūvēt Kabulā pilis, izveidot zaļās zonas, dot naudu ceļu būvniecībai un infrastruktūras uzlabošanai, taču tagad mēs redzam, ka viņš nav pildījis nevienu no šiem solījumiem,” uzsver Mutavakils.

Viņš tiek uzskatīts par vienu no mērenākajiem “Taliban” režīma vadītājiem, un neilgi pēc kara sākuma Afganistānā 2001.gada oktobrī Mutavakils padevās starptautiskajiem koalīcijas spēkiem. Tagad viņš gatavojas kandidēt 18.septembrī gaidāmajās parlamenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!