Bijušā Irākas prezidenta Sadama Huseina bruņoto spēku ģenerālis Abeds Hameds Movhušs trešdien miris amerikāņu veiktā pratināšanā, bet nāve iestājusies dabisku cēloņu dēļ, ceturtdien paziņoja ASV bruņotie spēki.
Bijušais pretgaisa aizsardzības komandieris Movhušs nomira trešdienas rītā, teikts paziņojumā no Kaimas pilsētas Sīrijas pierobežā.

"Movhušs sacīja, ka nejūtas labi, un zaudēja samaņu. Karavīrs, kurš viņu pratināja, nesataustīja pulsu, mēģināja viņu atdzīvināt un izsauca mediķus," teikts paziņojumā. Ķirurgs ieradās piecu minūšu laikā un mēģināja atjaunot sirdsdarbību, bet tas neizdevās, un ķirurgs secināja, ka nāve iestājusies dabisku cēloņu dēļ.

Bruņoto spēku paziņojumā teikts, ka ASV vadītā koalīcija ir sazinājusies ar vietējiem cilšu virsaišiem un reliģiskajiem vadītājiem, lai viņiem nodotu ģenerāļa līķi, bet turpina izmeklēt un pārbaudīt nāves cēloni.

Ģenerālis bija no mahalovi cilts sunnītu cilšu joslā, kas atrodas Eifratas upes ielejas vidusdaļā ziemeļos un rietumos no Bagdādes un ir Sadama piekritēju bastions. Rajonā ap Kaimu un pierobežas pilsētu Husaibu regulāri notiek uzbrukumi ASV spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!