Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijušais Rīgas omonietis Vladimirs Antjufejevs (attēlā centrā) zaudējis pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) vicepremjera amatu, vēsta Krievijas mediji.

Netiek izpausts, vai bijušais Rīgas omonietis pārcelts kādā citā amatā.

Antjufejeva vietā par DTR vicepremjeru nozīmēts līdzšinējais pašpasludinātās republikas "ģenerālprokurors", Krievijas pilsonis Ravils Haļikovs, teikts DTR paziņojumā.

Antjufejevs Doņeckā parādījās 11.jūlijā, kad tika paziņots par viņa iecelšanu "Doņeckas tautas republikas" vicepremjera amatā. Tajā pat laikā uz Krieviju aizbēga Krievijas pilsonis Aleksandrs Borodajs, kas uzdevās par pašpasludinātās tā dēvētās "Doņeckas Tautas Republikas" "premjerministru".

Līdz ar Borodaja aizbraukšanu Antjufejevs kļuva par Doņeckas teroristu pašpārvaldes premjerministra vietas izpildītāju un kaujinieku galveno komandieri.

Spriežot pēc DTR paziņojumiem, Antjufejevs bijis atbildīgs par Doņeckas kaujinieku līderu rindu "tīrīšanu" vai arī aizvadītajos mēnešos Doņeckas grupējuma līderu vidū notikušas cīņas par varu.

Septembra sākumā par Antjufejeva cilvēkiem sevi dēvējoši kaujinieki Doņeckā sagūstīja DTR "valsts drošības ministra" Leonīda Baranova sekretāru. Baranovs pēc tam apsūdzēja Antjufejevu "valsts apvērsuma rīkošanā". Aptuveni tajā pašā laikā tika ziņots par DTR "nodarbinātības ministra" Romāna Ļagina pazušanu, kuru uz pārrunām bija izsaucis Antjufejevs.

Bijušo Rīgas omonieti Vladimiru Antjufejevu Latvija bija izsludinājusi starptautiskā meklēšanā par 1991.gada augusta puča laikā pastrādātajiem noziegumiem. 2001.gada 21.augustā Antjufejeva lietā iestājās noilgums un līdz ar to viņa meklēšana pārtraukta, apliecināja Latvijas Drošības policijā.

Pēc Latvijas Ģenerālprokuratūras rīcībā esošās informācijas, Antjufejeva pakļautībā esošie Rīgas OMON kaujinieki 1991.gada 18.augustā atklāja uguni ar automātiem uz Rakstnieku namam piederošo mikroautobusu, nogalinot tā vadītāju Raimondu Salmiņu, rakstīja "Diena".

Pēc augusta puča izgāšanās Antjufejevs aizbēga uz Krieviju, bet jau 1991.gada nogalē viņš ieradās Moldovas separātiskajā reģionā Piedņestrā, kur viņam bija būtiska loma separātiskā reģiona iekšlietu un drošības struktūru izveidē. Līdz 2012.gadam Antjufejevs ieņēma Piedņestras aizsardzības ministra amatu.

Pēc varas nomaiņas Piedņestrā 2012.gada janvārī Antjufejevs atvaļināts no dienesta, kā formālo iemeslu minot viņa vecumu. Februārī Antjufejevs pārcēlās uz Maskavu, bet jūnijā Piedņestrā viņam izvirzītas apsūdzības varas ļaunprātīgā izmantošanā. 2013.gadā Piedņestras varasiestādes viņu izsludināja meklēšanā.

Arī Moldovā Antjufejevs izsludināts meklēšanā, apsūdzot viņu par varas piesavināšanos un dienesta pilnvaru pārsniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!