Foto: AFP/Scanpix

Bijušais ASV senators Džo Lībermans ceturtdien atteicās no iespējamas nominēšanas ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktora amatam, kā iemeslu minot interešu konfliktu ar prezidenta Donalda Trampa juristu komandas locekli.

"Tas, ka par mani domāja [kā kandidātu] šim amatam, bija liels gods, jo es ļoti cienu FIB vīriešus un sievietes un viņu svarīgo un drosmīgo darbu amerikāņu tautas aizsargāšanā no noziedzniekiem un teroristiem un mūsu labāko vērtību saglabāšanā," Lībermans rakstīja vēstulē Trampam, kas publicēta ASV medijos.

Viņš tālāk rakstīja, ka Tramps ir izraudzījies juristu no Lībermana juridiskās firmas, kurš pārstāvēs Trampu izmeklēšanā par Trampa vēlēšanu kampaņas kontaktiem ar Krieviju.

Lībermans paskaidroja, ka tāpēc viņam jāatsakās no iespējamas nominēšanas FIB direktora amatam.

Lībermans 2000.gadā bija viceprezidenta kandidāts no Demokrātu partijas un balotējās prezidenta vēlēšanās kopā ar prezidenta kandidātu demokrātu Alu Goru. Vēlāk viņš tika atkārtoti ievēlēts Senātā kā neatkarīgs kandidāts.

2004.gadā Lībermans neveiksmīgi mēģināja panākt savu izvirzīšanu par prezidenta kandidātu no Demokrātu partijas, bet 2008.gadā atbalstīja republikāņu prezidenta kandidātu Džonu Makeinu.

Lībermans no 1983. līdz 1989.gadam bija Konektikutas štata ģenerālprokurors, bet no 1989. līdz 2013.gadam bija ievēlēts ASV Senātā.

Tramps šomēnes bija nosaucis Lībermanu par "vadošu kandidātu" FIB direktora lomai, bet vēl nebija viņu oficiāli nominējis.

Jaunā FIB direktora izvēlei tiek pievērsta cieša uzmanība laikā, kad mediji izteikuši apgalvojumus par motīviem Trampa lēmumam atlaist līdzšinējo FIB direktoru Džeimsu Komiju. Telekanāls CNN un laikraksts "New York Times" apgalvoja, ka Tramps esot lūdzis Komiju slēgt izmeklēšanu par sava bijušā padomnieka nacionālās drošības jautājumos Maikla Flinna sakariem ar Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!