Osamas bin Ladena organizācijas "Al Qaeda" kaujinieki Tora Borā ir izvirzījuši divus galvenos savas padošanās nosacījumus un trešdienas rītā sāka sarunas par padošanos ar prettalibu spēkiem, ziņoja neatkarīgā aģentūra "Afghan Islamic Press" (AIP).
Sarunas notiek Melavā Spingaras kalnos netālu no Tora Boras alām.

"Al Qaeda" kaujinieki, kas ieradušies no daudzām ārvalstīm un ir uzticīgi bin Ladenam, pieprasa, lai tiktu nodoti tikai ANO pārstāvjiem un tas notiktu viņu valstu diplomātisko pārstāvju klātbūtnē, ziņoja AIP.

"Al Qaeda" kaujinieki otrdien piekrita padoties līdz pulksten 8.00 (5.30 pēc Latvijas laika) trešdien, bet nav to izdarījuši, vienu stundu pēc termiņa beigām paziņoja afgāņu prettalibu kaujinieku komandieris Hazrats Ali.

Nepilnu stundu pēc noteiktā termiņa - pulksten 8.50 (6.20 pēc Latvijas laika) ASV kara lidmašīna sāka B-52 bombardēt kaujinieku atrašanās vietu - Balto kalnu grēdu Afganistānas austrumos.

Lidmašīna no veica divus uzlidojumus. Tā pārlidoja kalnus un tad nometa divas lielas bumbas tālāk uz dienvidiem rajonā, kas atrodas tuvāk Pakistānas robežai nekā līdzšinējos uzlidojumos bombardētie rajoni.

"Varbūt viņi to izdarīs nākamo stundu laikā. Ja viņi to neizdarīs, mēs viņus nogalināsim. Mēs esam ieņēmuši visus svarīgākos rajonus un "Al Qaeda" kaujinieku atrašanās vieta ir ierobežota līdz vienam kalnam," sacīja Ali preses sekretārs Amins.

Viņš piebilda, ka otrdien kaujās nogalināti astoņi un ievainoti divi "Al Qaeda" kaujinieki.

Afganistānas austrumu kalnos ielenkto "Al Qaeda" kaujinieku skaits tiek lēsts no dažiem simtiem līdz vairāk nekā tūkstotim. Viņus vairāk nekā nedēļu ir bombardējušas ASV lidmašīnas un apšaudījuši prettalibu kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!