Lielbritānijas valdības ministrs otrdien paziņoja, ka saūdarābu disidenta Osamas bin Ladena teroristu tīkla "al Qaeda" rīcībā, iespējams, ir ķīmiskie un bakterioloģiskie ieroči.
"Mēs zinām, ka grupējums "al Qaeda" pēdējos desmit gadus ir centies iegūt savā īpašumā bioloģiskos un ķīmiskos ieročus. Mēs uzskatām, ka daži viņiem droši vien jau ir," paziņoja Lielbritānijas Ārlietu ministrijas valsts ministrs Bens Bredšovs.

"Mēs neesam pārliecināti, vai viņiem ir piegādes mehānisms," Bredšovs teica intervijā Austrālijas televīzijai.

Bredšova brīdinājums sakrīt ar ASV varas iestāžu uzsākto izmeklēšanu saistībā ar jau otro saslimšanas gadījumu ar Sibīrijas mēri Floridā, kas vairo satraukumu par iespējamiem bakterioloģiskajiem un ķīmiskajiem uzbrukumiem ASV pēc 11.septembrī notikušajiem terora aktiem Pasaules tirdzniecības centram Ņujorkā un Pentagonam Vašingtonā, kuros par galveno aizdomās turēto tiek uzskatīs bin Ladens.

ASV ģenerālprokurors Džons Eškrofts paziņojis, ka divi saslimšanas gadījumi ar Sibīrijas mēri Floridā tiek uztverti nopietni, bet viņam nav pietiekami daudz informācijas par to, vai tie ir saistīti ar 11.septembra terora aktiem.

ASV un Lielbritānija svētdien uzsāka militāros triecienus mērķiem Afganistānā. Vašingtona un Londona ir brīdinājušas Afganistānā valdošo islāma kaujinieku grupējumu "Taleban" izdot bin Ladenu un viņa atbalstītājus, vai arī atbildēt par sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!