Klajā nācis audio ieraksts, kurā, iespējams, dzirdama sen meklētā teroristu līdera Osamas bin Ladena balss. Vīrietis apgalvo, ka Zakariass Musaui, kurš ir notiesāts par 2001.gada 11.septembra uzbrukumiem ASV, nemaz šajā operācijā nav piedalījies, informē ārvalstu prese.
Piecu minūšu garais audio ieraksts ticis ievietots kādā islamistu mājas lapā internetā, raksta BBC.

Vīrietis stāsta, ka viņš personīgi uzdevis 19 cilvēkiem veikt uzbrukumu, taču "brālis Zakariass" nebija viens no viņiem.

Atgādināsim, ka šī mēneša sākumā ASV tiesa piesprieda Musaui mūža ieslodzījumu bez apžēlošanas iespējas par piedalīšanos uzbrukuma plānošanā un veikšanā.

Vīrietis ierakstā apgalvo, ka uzbrukuma brīdī Zakariass bija tikai mācījies lidot, tāpēc nekļuva par divdesmito uzbrucēju, kā apgalvo ASV valdība. Viņš ir pārliecināts, ka Musaui atzina savu vainu, jo vairs nespēja izturēt spiedienu, kādam tika pakļauts četru ieslodzījuma gadu laikā.

Marokas izcelsmes Francijas pilsonis Musaui 2005.gada aprīlī atzina savu vainu sešās apsūdzībās saistībā ar lidmašīnu nolaupīšanu un to ietriekšanu ēkās Ņujorkā un Vašingtonā.

Ja tiks apstiprināts ieraksta autentiskums, tad šis būs jau trešais no bin Ladena saņemtais paziņojums šogad. Jaunais ieraksts arī kļūtu par viņa skaidrāko atzīšanos uzbrukumu plānošanā un veikšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!