Lielbritānijas premjera Tonija Blēra neapmierinātību izraisījusi Francijas prezidenta Žaka Širaka rīcība, kad viņš žurnālistiem parādīja trīs gadus vecā Leo Blēra fotogrāfiju, ko viņš bija saņēmis kā dāvanu no britu premjera, otrdien vēsta Lielbritānijas prese.
Blēra birojs mēģināja pārliecināt mediju redaktorus nepublicēt fotogrāfijas, taču tabloīdi šo lūgumu ignorēja. Premjers un viņa sieva cenšas par katru cenu saglabāt savas ģimenes dzīves privātumu.

Tonija Blēra parakstītā fotogrāfija tika pasniegta Širakam kā dāvana viņu otrdienas sarunās Londonā. Tajā mazais Leo redzams, turot rokās ķiveri.

Leo jau atradies abu līderu strīda centrā par karu Irākā. Pagājušā gada novembrī Prāgā Širaks vaicāja Blēram, kā viņš spēs savam dēlam skatīties acīs pēc 20 gadiem, kad dēls tēvam jautās par kara attaisnošanu. Blēram šī piebilde neesot patikusi, vēsta mediji.

Otrdien vaicāts par šo novembra incidentu, Širaks sacīja, ka nevar spriest iepriekš, ko Blērs savam dēlam teiks, taču šādas situācijas nav vienkāršas.

Par Leo Širaks ir sajūsmā un atzinies, ka viņš tam ļoti patīk.

Kad Leo Blēram bija tikai 18 mēneši, viņš pasniedza Širakam dāvanu viņa 69.dzimšanas dienā, pasakot dažus vārdus franču valodā. Viņa tēvs franču valodā runā labi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!