Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs apmeklēs Indiju un Pakistānu diplomātiskā misijā, kas sāksies nākamās nedēļas laikā, otrdien paziņoja Dauningstrītas preses sekretārs. Sīkākas ziņas par vizīti netika sniegtas drošības apsvērumu dēļ.
Ir gaidāms, ka Blērs tiksies ar Indijas premjerministru Atalu Bihari Vadžpajī un tālākā brauciena laikā - ar Pakistānas prezidentu Pervezu Mušarrafu.

Blēra vizīte paredzēta laikā, kad attiecības starp Indiju un Pakistānu ir vissliktākās vairāku gadu desmitu laikā. Tās ir pasliktinājušas pēc Kašmiras separātistu uzbrukuma Indijas parlamentam un Indijas paziņojuma, ka uzbrukumu organizējis Pakistānas militārais izlūkdienests. Pēc šī uzbrukuma abas valstis koncentrē karaspēku un bruņutehniku pie robežas un ir pastiprinājušās apšaudes pāri demarkācijas līnijai Kašmirā.

Krīze Indijas un Pakistānas attiecībās kaitē pretterorisma operācijām Afganistānā un draud izraisīt karu. Pakistānas karavīri, kas bija iesaistīti Osamas bin Ladena meklēšanā, tagad ir izvietoti gar Indijas robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!