Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs otrdien solīja Irākas tautai, ka šoreiz ASV vadītā koalīcija viņus nepievils un gāzīs prezidentu Sadamu Huseinu.
Tonijs Blērs sola nepievilt irākiešus un gāzt Huseinu

"Šoreiz mēs jūs nepievilsim," preses konferencē Londonā teica Blērs, pretstatot pašreizējo karu pret Irāku un Persijas līča karu 1991.gadā, kad Sadams palika pie varas.

Britu premjers pauda viedokli, ka irākieši nepadodas masveidā tādēļ, ka "viņi jau agrāk ir tikuši pievilti, domājot, ka koalīcijas spēki gāzīs Sadamu".

"Šoreiz mēs jūs nepievilsim. Sadams un viņa režīms tiks gāzti. Irākai būs labāka nākotne," apgalvoja Blērs.

Britu premjers arī pauda viedokli, ka karam Irākā būs nepieciešams laiks un izturība, turklāt koalīcijas kareivju uzbrukumus Irākas elitārajai Republikas gvardei kavē sliktie laika apstākļi.

ASV un britu spēku avangards šobrīd ir sasniedzis Karbalu, kas atrodas uz dienvidiem no Bagdādes, un notiek to kauja ar Republikas gvardes Medinas divīziju, sacīja Blērs.

"Šobrīd notiek uzbrukums Medinas divīzijai, taču to kavē sliktais laiks," viņš atzina, norādot, ka "piecu dienu laikā kopš karadarbības sākuma ir panākts ļoti daudz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!