Londonā sprādzienos bojāgājušo skaits turpinās pieaugt, taču tas nepārsniegs 100, sacīja Lielbritānijas premjers Tonijs Blērs. Pašlaik oficiāli apstiprināts, ka sprādzienos gājuši bojā 49 cilvēki, bet visticamāk, bojāgājušie vēl tiks atrasti zem metro stacijas Kings-Kross gruvešiem, tādēļ traģēdijas upuru skaits jau šobrīd tiek lēsts vairāk par 50, ziņo ārvalstu masu mediji.
Precīzs bojāgājušo skaits joprojām nav zināms, drošības nolūkā glābēji joprojām nav izvilkuši no gruvešiem vairākus līķus, vairāki cilvēki ir pazuduši bez vēsts.

Blērs pieļāvis, ka bojāgājušo skaits turpinās pieaugt, taču nepārsniegs 100 cilvēkus.

Glābēji sestdien turpināja darbus Kings-Kross stacijā, kur sadragātajā metro vilciena vagonā atrodas līdz pat 20 cilvēku mirstīgās atliekas.

Londonas policija saņēmusi vairāk nekā 100 000 zvanus no cilvēkiem, kas meklē bez vēsts apzudušus draugus un radiniekus.

Ārsti joprojām cīnās par 22 cilvēku dzīvību, vairāk nekā 100 cilvēki joprojām atrodas slimnīcās. Kopumā sprādzienos tika ievainoti 700 cilvēki, aptuveni 350 tika hospitalizēti.

Lielbritānijas policija izvirzīja vairākas versijas par notikušo, policija izskata arī ceturtdien drīz pēc sprādzieniem internetā publicēto paziņojumu, kurā līdz šim nezināma organizācija “Al Qaeda Slepenā organizācija Džihads Eiropā” uzņēmās atbildību par notikušo, vēlāk atbildību uzņēmās vēl viena it kā ar “Al Qaeda” saistīta organizācija. Trešais apziņojums par sprādzienu sarīkošanu nācis no Mudžahedīnu grupas no Abu Hafsa al Masri brigādēm, taču visu šo organizāciju saistība ar “Al Qaeda” ir neskaidra.

Lielbritānijas policija izsludinājusi meklēšanā kādu Marokas pilsoni, kas pēdējo gadu laika pastāvīgi dzīvojis Lielbritānijā. Nopratināti jau simtiem cilvēku un Londonas policijas šefs atzina, ka teraktiem bija “Al Qaeda” raksturīgas iezīmes, taču precīzi par šīs organizācijas iesaistīšanos sprādzienu sarīkošanā apgalvot nevar.

Tiek pieļauts, ka sprādziens autobusā nebija ieplānots, un terorists vienkārši nepaspēja nogādāt spridzekli līdz metro stacijai. Autobusā gājuši bojā 13 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!