Foto: AFP/Scanpix
Amerikāņu miljardieris un valūtu spekulants Džordžs Soross ir nolēmis atdot ārējiem investoriem naudu no sava aptuveni 26 miljardu ASV dolāru lielā hedžfonda, par iemeslu šādam lēmumam minot stingrākus noteikumus hedžfondu darbībai, kādus ieviesusi ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija.

"Bloomberg" televīzija otrdien vēstī, ka šādi Soross noslēgs savu teju 40 gadu ilgo darbību kā hedžfondu menedžeris, pārveidojot savu fondu par ģimenes kompāniju.

Plašsaziņas līdzekļi tomēr vērš uzmanību uz to, ka Sorosa lēmums atteikties no investoru naudas pārvaldes par labu tikai sev pašam drīzāk ir simbolisks lēmums, jo ārējiem investoriem pieder tikai miljards ASV dolāru no viņa fondā ieguldītās naudas, bet pārējie 25 miljardi ASV dolāru ir paša Sorosa īpašums.

"Reuters" raksta, ka daudzi turīgi un ietekmīgi fondu pārvaldnieki ir izlēmuši, ka citu cilvēku naudas pārvaldīšana turpmāk var viņiem radīt lielākas problēmas nekā labumu, tāpēc atteikušies no darbības šajā jomā.

ASV ir pieņemti jauni noteikumi, kas liks hedžfondiem, kuru darbība agrāk netika stingri uzraudzīta, reģistrēties ASV Vērtspapīru un biržu komisijā un sniegt par savu darbību un naudas pelnīšanas veidiem daudz plašākas ziņas nekā jebkad agrāk.

80 gadus vecais Soross 90.gadu sākumā nopelnīja miljardu dolāru, vēršot spekulatīvus uzbrukumus pret britu mārciņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!