Foto: AP/Scanpix/LETA
Piektdienas, 24. novembra, teroraktā Sīnājas pussalā Ēģiptē bojā gājuši vismaz 300 cilvēki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ēģiptes prezidents Abdelfatahs as Sisi solījis uz teroraktiem atbildēt "ar vislielāko spēku". Ēģiptes armija veikusi vairākus gaisa uzbrukumus teroristu pozīcijām, iznīcinot vairākas islāmistu automašīnas.

Vēstīts, ka ar teroristisko grupējumu "Daesh" saistīti džihādisti piektdien uzbruka mošejai nelielajā Karjat al Radahas pilsētā. Islāmisti detonējuši ap mošejas ēku izvietotos spridzekļus, daļēji sagraujot ēku. Pēc sprādziena viņi atklājuši uguni pa izdzīvojušajiem. Uzbrukums noticis pēc lūgšanu noslēguma.

Starp upuriem ir vismaz 30 bērni. Šobrīd apzināti vismaz 100 uzbrukumā ievainotie.

Pagaidām par uzbrukumu neviens grupējums atbildību nav uzņēmies. Taču, spriežot pēc iepriekšējiem uzbrukumiem Sīnājas pussalā, visticamāk, vainojams džihādistu grupējums "Daesh".

Džihādisti jau vairākus gadus daļēji kontrolē Sīnājas pussalas ziemeļdaļu, taču uzbrukums šoreiz noticis uz rietumiem no viņu kontrolētās zonas. Kaujinieki kontrolē plašu teritoriju starp Arīšu, Gazas joslu un Hasenu.

Viņi regulāri uzbrūk drošības iestāžu darbiniekiem, mācībspēkiem, žurnālistiem, kā arī tiem, kuri iestājas pret džihādu. Pēdējā gada laikā islāmistu grupējumi vairākkārt no Sīnājas raidījuši raķetes pāri robežai uz Izraēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!