Krievijas un Baltkrievijas valsts sekretārs Pāvels Borodins pirmdien Ņujorkas tiesā paziņoja, ka piekrīt viņa izdošanai Šveicei, kur Borodinu apsūdz naudas atmazgāšanā un piederībai kriminālai organizācijai.
"Esmu nolēmis atteikties no tiesībām turpināt cīnīties pret izdošanu Šveicei. Es nevēlos palikt cietumā Savienotajās Valstīs, un es piekrītu tam, ka mana izdošanas lieta netiek izskatīta," tiesas sēdes sākumā teica Borodins, kurš uz Šveices izdota ordera pamata tika arestēts Ņujorkas lidostā 17.janvārī.

Bijušais Krievijas prezidenta lietu pārvaldnieks, kurš atbildēja par Kremļa nekustamo īpašumu apsaimniekošanu, un, kā tiek uzskatīts, saņēmis miljoniem ASV dolāru lielus kukuļus no Šveices firmas "Mabetex" par tiesībām rekonstruēt Kremli, noliedza savu vainu.

"Mans lēmums ir balstīts uz vēlēšanos tikt atbrīvotam cik drīz vien iespējams un ar neaptraipītu reputāciju. Es turpinu uzstāt, ka neesmu vainīgs. Es nekad neesmu pastrādājis nevienu noziegumu ne Šveicē, ne Krievijā, ne kur citur," sacīja Borodins.

"Es esmu pilnīgi pārliecināts, ka Šveices tiesa mani attaisnos. Es pieprasu mani nekavējoties pārvietot uz Šveici," viņš piebilda.

Šveices Tieslietu ministrija pirmdienas vakarā paziņoja, ka Šveice piekrīt tam, ka Borodins tai tiek izdots bez lietas izskatīšanas tiesā. Paziņojumā piebilsts, ka Krievijas un Baltkrievijas valsts sekretārs varētu tikt pārvests uz Šveici "dažās tuvākajās dienās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!