Foto: F64
Bosnijas policija svētdien paziņoja, ka ir aizturējusi precētu pāri, kas astoņus gadus turēja verdzībā vācu meiteni, kurai tagad ir 19 gadi.

Milenko un Slavojka Marinkoviči, kas ir romi (čigāni), tika aizturēti savā mājā Karavlasi ciemā pie Bosnijas ziemeļrietumu pilsētas Tuzlas pēc tam, kad kaimiņš Seads Makaličs par viņiem bija paziņojis policijai.

Aizturēšana notika 17.maijā. Policija svētdien paziņoja, ka agrāk nav varējusi izpaust sīkākas šīs lietas detaļas.

Vārdā nenosauktā meitene, kas bija sliktā fiziskā un psiholoģiskā stāvoklī un svēra tikai 40 kilogramus, tika atrasta mežā un nogādāta uz drošu vietu, kur viņai sniegta medicīniska palīdzība.

Makaličs pastāstīja, ka Marinkoviči izturējušies pret meiteni kā pret dzīvnieku, likuši viņai vilkt ratus zirga vietā un ēst cūku barību. Meitene tika turēta ieslodzījumā, viņai neļāva apmeklēt skolu un kontaktēties ar citiem cilvēkiem.

Makaličs atcerējās, ka redzējis šo meiteni pirms astoņiem gadiem ierodamies Karavlasi ciemā kopā ar viņas māti - Vācijas pilsoni Kristīnu - un divām māsām, bet toreiz neesot pievērsis tam lielu uzmanību. Vairākus gadus pēc tam viņš redzējis šo meiteni ēdam cūkām domātus ķirbjus un graudus, un citā reizē meitene vilkusi ratus, kuros sēdējuši Marinkoviči.

Kaimiņš sacīja, ka jau agrāk ziņojis policijai, bet Marinkovičiem toreiz izdevies meiteni paslēpt no policijas. Kad Makaličs pēc ilgāka laika atkal ieraudzīja šo meiteni 15.maijā, viņš to nofotografēja ar savu mobilo telefonu un ziņoja policijai.

Milenko Marinkovičs savulaik bija apprecējis meitenes māti Kristīnu, lai iegūtu uzturēšanās atļauju Vācijā. Kristīna vairākus gadus bija pārmaiņus dzīvojusi Karavlasi ciemā un Vācijā, un viņa bija šajā ciemā arī Marinkoviču aizturēšanas laikā. Izmeklētāji nopratināja Kristīnu kā liecinieci šajā lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!