Foto: RIA Novosti/Scanpix
Botsvanā sākot ar 2014. gadu būs aizliegtas komerciālās savvaļas medības, lai cīnītos ar sugu daudzveidības samazināšanos, paziņojušas amatpersonas. Par to vēsta raidsabiedrība BBC.

“Savvaļas dzīvnieku šaušana sportam un trofejām vairs nav saderīga ar mūsu apņemšanos saglabāt vietējo faunu,” BBC citē Vides ministrijas paziņojumu.

Medību licenču pārdošana turīgajiem rietumvalstu medniekiem ir ļoti ienesīgs bizness valstī, kur dzīvo gandrīz trešdaļa pasaules ziloņu populācijas.

Tomēr aizliegums varētu radīt draudus atsevišķām kopienām, kuras ir atkarīgas no medīšanas, paredz BBC. Vides ministrija gan norāda, ka turpinās izsniegt īpašas licences tradicionālajai medīšanai vietējām kopienām noteiktās teritorijās.

Ministrija arī norāda, ka, sezonāla rakstura dēļ medības dod tikai nelielu ieguldījumu tūrisma peļņā, kas ienākumu ziņā ir otra ienesīgākā nozare valstī pēc dimantu ieguves.

Jau vēstīts, ka tieši uz Botsvanu izšķērdīgā ziloņu medību ceļojumā šogad devās Spānijas karalis Huans Karloss, par ko izpelnījās asu iedzīvotāju kritiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!