Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns otrdien solīja, ka policista nogalināšana Ziemeļīrijā neiegrūdīs šo provinci atpakaļ "vecajos reliģiskās vardarbības laikos".
Brauns nosodīja slepkavas, kuri pirmdienas vakarā nošāva policistu, kad bija pagājušas tikai 48 stundas, kopš nedēļas nogalē tika nogalināti divi karavīri, taču stingri apgalvoja, ka "atgriešanās vecajos laikos nebūs."

Runādams Londonā, premjerministrs teica: "Tie ir slepkavas, kuri mēģina izkropļot, sagraut un iznīcināt politisko procesu, kas darbojas Ziemeļīrijas iedzīvotāju labā."

Attiecībā uz kaujiniekiem viņš piebilda: "Viņiem nekad netiks ļauts iznīcināt vai graut politisko procesu."

Kreigeivonas pilsētā Ziemeļīrijā pirmdien vakarā ar šāvienu galvā tika nogalināts policists. Policisti bija ieradušies Lismormeinorā, Kreigeivonas katoļu daļā, atsaucoties uz izsaukumu. Uzbrukums notika brīdī, kad policisti kāpa ārā no dienesta automobiļa. Tas bija pirmais policists, kurš Ziemeļīrijā nogalināts desmit gadu laikā.

Abi karavīri tika nošauti sestdien, kad viņi pie armijas kazarmu vārtiem Antrimā saņēma picu no piegādātāja. Šajā uzbrukumā atbildību uzņēmušies "Īstās Īru republikāņu armijas" radikāļi.

Trīsdesmit gadus ilgušajā vardarbībā starp katoļiem un protestantiem Ziemeļīrijā gāja bojā vairāk nekā 3500 cilvēku, taču pēc 1998. gada Lielās Piektdienas līguma iestājās miers un tika izveidota varu daloša administrācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!