Brazīlijas valsts naftas kompānija "Petrobras" trešdien paziņoja, ka tā ir atklājusi ievērojamas naftas iegulas Riodežaneiro štata piekrastes teritorijā. Naftas lauks "Papa-Terra" atklāts Kamposas baseinā, kas šobrīd ir nozīmīgākais Brazīlijas naftas ieguves reģions.
Kompānijas "Petrobras" eksperti lēš, ka jaunatklātās naftas iegulas satur vismaz 700 miljonus barelu jēlnaftas un tas atbilst 10% no pašreizējām Brazīlijas naftas rezervēm. Naftas ieguve jaunajā naftas laukā tiks veikta sadarbībā ar ASV naftas kompāniju "Chevron", un tā varētu sākties 2011.gada beigās. Kompānijai "Chevron" pieder 37,5% naftas lauka "Papa-Terra" akciju.

"Petrobras" pārstāvji arī atklāja, ka "Papa-Terra" laukā atrodamā nafta ir smagāka par pasaules tirgū pieprasīto vieglo jēlnaftu, tomēr kompānija gatavojas investēt apmēram divus miljardus dolāru (1,2 miljardus latu) savu naftas pārstrādes rūpnīcu pielāgošanai šīs naftas pārstrādei.

Jaunais naftas lauks palīdzēs kompānijai "Petrobras" sasniegt savu mērķi, kas paredz padarīt Brazīliju par valsti, kas pati pilnībā nodrošina sevi ar naftu. Kopš 2003.gada "Petrobras" apmierina 91% no Brazīlijas pieprasījuma pēc naftas.

Kamposas baseinā šobrīd atrodas 40 naftas lauki, kuros tiek iegūts vairāk 1,1 miljonus barelu naftas dienā, un tas atbilst vairāk nekā 60% no kopējās naftas ieguves Brazīlijā.

Brazīlijas prezidents Luišs Inasiu Lula da Silva pagājušajā mēnesī atklāja valsts lielāko naftas platformu P-50, kas nākama gada sākumā sāks iegūt naftu Kamposas baseina naftas laukā "Albacoara Leste".

Brazīlijas naftas nozares analītiķi norāda, ka apmēram 75% Brazīlijas naftas rezervju atrodas zem ūdens vismaz 400 metru dziļumā. Tā rezultātā kompānija "Petrobras" ir ieguvusi plašu pieredzi naftas urbumu veikšanā lielā dziļumā un tā pārvalda lielāko peldošo naftas platformu skaitu pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!