Foto: stock.xchng

Brazīlijas Ārlietu ministrijā sašutis par gadījumu, kad divi Bolīvijas cietumā ieslodzīti brazīļi tikuši izvesti no ieslodzījuma vietas un dzīvi sadedzināti, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Ministrs pieprasījis, lai Bolīvijas varasiestādes notikušo nopietni izmeklētu.

Divi Brazīlijas pilsoņi tika notiesāti par triju Bolīvijas pilsoņu nošaušanu kādā sadursmē, paziņojusi San Matiasas policija. Šī Bolīvijas pilsēta robežojas ar Brazīliju. Vietējie mediji vēsta, ka šī Bolīvijas pilsēta ir bēdīgi slavena ar narkotiku kontrabandu un automašīnu zādzībām, tajā ir augsts noziedzības līmenis.

Uzbrukums San Matiasas cietumam noticis naktī uz trešdienu. Bruņota cilvēku grupa uzveikusi cietuma sargus un ielauzusies ieslodzījuma vietā, no turienes nolaupot abus ieslodzītos brazīļus – Rafaelu Diazu un Džefersonu Kastro Limu.

Sākumā abi ieslodzītie smagi piekauti, bet vēlāk dzīvi sadedzināti, paziņojusi policija.

San Matiasas mērs notikušo jau ir nodēvējis par barbarismu un uzdevis policijai nopietni ķerties pie notikušā izmeklēšanas. "Cilvēkiem ir apnicis šajā pilsētā justies nedroši, " sacījis mērs Klaudio Rohass.

Brazīlijas ārlietu ministrija paziņoja, ka tā izteikusi oficiālu nosodījumu Bolīcijas varasiestādēm, pieprasot izmeklēt noziegumu un nepieļaut tādu gadījumu atkārtošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!